تحولات منطقه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: ۴۲ آزمایشگاه آب و فاضلاب در سطح استان خراسان رضوی وظیفه کنترل و ارزیابی مستمر آب شرب را برعهده دارند.

۴۲ آزمایشگاه در خراسان رضوی آب شرب را کنترل می‌کنند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، حسین امامی اظهار کرد: سلامت آب شرب مشترکان شهری و روستایی در این استان سالانه با یک میلیون و ۲۷۱ هزار مورد آزمون کنترل کیفیت رصد می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به ۴۲ آزمایشگاه آب و فاضلاب در سطح استان که وظیفه کنترل و ارزیابی مستمر آب شرب ۹۱ شهر و دو هزار و ۲۷۰ روستا را در سه حوزه تأمین، ذخیره و توزیع برعهده دارند، افزود: آب و فاضلاب خراسان رضوی در بخش شبکه توزیع با خرید و توزیع سالانه بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار کیلوگرم ترکیبات کلر اقدام به ۳ هزار و۲۰۰ مورد کلر سنجی و اخذ تاییدیه از مراکز بهداشت اندازه گیری می‌کند و برای اطمینان از نبود آلودگی میکروبی در شبکه توزیع هر ماه بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ مورد نمونه برداری باکتریولوژیک در ۲۰ آزمایشگاه باکتریولوژی سطح استان انجام می‌دهد.

وی کنترل بخش مخازن ذخیره را شامل ۲ هزار و ۵۰۰ مورد آزمون باکتریولوژیک در ماه اعلام کرد و گفت: مخازن ذخیره نیز سالیانه شستشو و گندزدایی شده تا از سلامت آب شرب اطمینان حاصل شود.

امامی بخش منابع تأمین را چاه، چشمه و قنات دانست که علاوه بر کنترل مستمر، که برای دریافت تاییدیه از مراکز بهداشت و بهسازی این منابع آب شرب نسبت به انجام ماهیانه ۶۰۰ مورد آزمون باکتریولوژیک اقدام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های بیولوژی شرکت با انجام حدود ۵۰۰ آزمون در سال، احتمال وجود عوامل بیولوژیکی نظیر نماتدها، فیتو پلانکتون‌ها و زئوپلانکتون‌ها در منابع آب سطحی و قنات‌ها را ارزیابی می‌کند، افزود: شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی با خرید تجهیزات لازم، راهبری ۱۰ آزمایشگاه فیزیک و شیمیایی آب و انجام سالانه ۳ هزار ۳۰۰ مورد آزمون شیمیایی را با هدف تعیین ۲۱ پارامتر در دستور کار دارد و در همین رابطه نقشه‌های کیفی در محیط GIS را تهیه کرده است.

وی تاکید کرد: علاوه بر موارد یاد شده، آب شبکه توزیع، منابع تولید و مخازن ذخیره توسط آزمایشگاه‌های پیشرفته ریزآلاینده سطح استان به منظور بسنجش فلزات سنگین، مواد آلی و سموم و همچنین آزمایشگاه بیوتکنولوژی (PCR) به صورت مستمر و براساس استانداردهای ابلاغی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تحت آزمون و ارزیابی قرار می‌گیرد و ضمن تحلیل‌های کیفی توسط مرکز پایش و نظارت بر کیفیت، نتایج در جلسات کمیته‌های ایمنی آب با حضور نمایندگان معاونت بهداشتی و سایر ارگان‌های مرتبط بررسی و ممیزی و در صورت تائید ، گواهی نامه برنامه ایمنی آب (Water Safety Plan ( برای هر شهر و روستا صادر می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.